3-1Pernahkah anda bazir masa mencari-cari di manakah nak jual kereta terpakai anda? Atau pernahkah anda bazir masa menghantar kereta anda ke kedai kereta untuk dijual tetapi segala proses tidak dapat diselesaikan dengan segera seperti yang dijanjikan? Jika Ya, maka anda berada di zon selamat. Inilah tempatnya yang memberi jaminan penjualan kereta anda dengan segera tanpa buang masa.

 

Dalam erti kamus, perkataan ‘pantas’ dengan ‘segera’ berbeza. Pantas maksudnya cepat. Paling-paling kita gelar pantas tu ‘laju’. Tetapi apabila kita kata ‘Segera’, bermakna ianya melepasi dan mengatasi ‘laju’. Pendek kata, segera ialah “ON THE SPOT”

Berikut dilampirkan beberapa rentetan sesi Soal dan Jawab yang nyata yang pernah berlaku di antara EZsellcar dengan para pengguna selama ini, sebagai risalah tatapan untuk bakal pengguna yang lain.

1)SIAPAKAH EZSELLCAR?

-DALAM BAHASA INGGERIS, “FASTEST, EASIEST AND PROFESSIONAL CAR SELLING PLATFORM IN MALAYSIA”

EZSELLCAR  atau EZsellcar.my ini adalah satu Online Car Selling Platform (Platform dalam talian) untuk memudahkan pengguna yang ingin jual kereta secara online dengan segera tanpa perlu memapar jual sendiri dekat Mudah atau bazir masa berpusing mencari- cari used car tepi jalan. Ya, secara ‘SEGERA’ (On the Spot) dengan selamat dan dipercayai ramai.

2) APA KELEBIHAN EZSELLCAR BANDING YANG LAIN?

-MENYELESAIKAN MASALAH ANDA DENGAN SEGERA DAN SELAMAT

Anda mesti pernah dengar banyak tentang kes dilaporkan sebelum ini oleh suratkhabar media, tentang pengguna yang diragut / ditipu semasa menjual kereta mereka secara sendiri di Mudah. Sebab itu, banyak Online Platform telah ditubuhkan dalam talian bagi menyelesaikan masalah tersebut. Namun BUKAN SEMUA platform tersebut jitu dan membantu menyelesai masalah seperti yang dikatakan.

Perbandingan ringkas supaya senang difahami adalah seperti berikut:

EZSELLCAR = SEGERA,

PLATFORM YANG LAIN = BUKAN SEGERA          

Berbanding dengan platfotm yang lain, EZsellcar ialah SATU-SATUNYA platform yang berintipati harga jualan segera (Instant Valuation Price) terhadap kebanyakan model popular yang berada di pasaran kereta terpakai domestik. Platform lain kurang ikhlas dan berat hati nak bagi Instant Price Check. Kemungkinan besar disebabkan mereka tidak arif dan bukan dari bidang ini. Kebanyakan mereka bukan merupakan Professional dari bidang kereta, malah mereka hanya ingin mencuba nasib menawarkan sesuatu servis yang tidak pasti kepada pelanggan.

3)  SAYA NAK MENCUBA EZSELLCAR, DARI MANA NAK MULA?

Anda hanya perlu log in EZSELLCAR.MY, pilih model kereta yang berkenaan dengan sedikit isian maklumat yang ringkas, maka akan ditunjuk depan mata anda secara segera harga jual dijangka (Estimate Price Value). Dengan harga offer yang diberi, anda boleh menerus untuk memilih tarikh / masa bagi Inspection Appointment untuk memastikan keadaan kereta anda oleh salah seorang Pemeriksa EZsellcar yang terlatih . Segala proses ini dipilih-tentukan segera oleh jari anda melalui telefon bimbit anda. Dan, servis ini adalah percuma!

4) BETULKAH BOLEH DAPAT CASH TUNAI SEGERA? SAYA DAH PERGI BANYAK TEMPAT LAIN TAPI SEMUA JANJI KOSONG?

Apabila anda membawa kereta ke tempat EZsellcar pada tarikh dan masa yang telah ditentukan dalam talian, dan setelah Pemeriksa EZsellcar memeriksa keadaan sebenar kereta anda, anda akan diberi satu Final Offer dalam bentuk tunai secara segera. Ya, 100% cash secara segera di tempat yang sama (on the spot). Slogan EZsellcar hanya satu: “Jual kereta anda dapat tunai On The Spot, penyelesaian segera tanpa buang masa” . Tempat lain boleh berjanji kosong, sebab mereka bukan EZSELLCAR.

5) SAYA DAH PERGI KE TEMPAT LAIN DAN DIBAGITAHU IANYA SAMA DENGAN EZSELLCAR?

Semenjak ditubuhkan sehingga hari ini, EZsellcar selalu bersedia menerima maklum balas daripada para pengguna dengan hati terbuka. Adalah difahami ada platform yang lain salahguna dengan meniru nama EZsellcar untuk kepentingannya sendiri. Ini tidaklah hairan disebabkan kemajuan EZsellcar dalam bidang kereta terutama Used Car Market di Malaysia. Justeru itu, ditegaskan di sini bahawa HANYA SATU EZSELLCAR di Malaysia. TIADA yang lain atau yang hampir serupa. YANG LAIN TU SEMUANYA BUKAN EZSELLCAR

6) APAKAH JAMINAN YANG DIBERI EZSELLCAR BANDING YANG LAIN?

Jaminannya satu sahaja  – SEGERA. Anda akan dilayan segera sebaik sahaja kereta anda tiba di pejabat EZsellcar. Pemeriksaan kereta dijalankan dengan segera. Pembayaran dilaksanakan dengan segera dalam bentuk tunai. Ya, segalanya diselesaikan segera. Segera maksudnya On The Spot, bukan selepas menunggu selama 3 jam atau keesokan harinya. Ini lah jaminannya yang dinikmati oleh pelanggan dihormati selama ini, malah ianya amat dialu-alukan sedangkan TEMPAT LAIN perlukan lebih hari bekerja untuk menyelesaikan pembayaran terhadap kereta anda.

7) SAYA BAWA KERETA AUDI TTS SAYA KE TEMPAT LAIN UNTUK DIJUAL, TAPI KEDAI KERETA TERSEBUT TAK KENAL FUNGSI KERETA SAYA?

EZsellcar mengalu-alukan bermacam jenis model kereta datang untuk diperiksa. Dari kereta comel jenis Myvi, sampai kereta jenis complicated seperti Porsche Panamera, tetap dilayani dengan yakin. Keyakinan itu dibina daripada lebih 20 tahun pengalaman dalam industri used car di Malaysia. Dengan ini, Pemeriksa terlatih EZsellcar cukup yakin untuk memberi komen yang membina terhadap sebarang kereta yang menghadiri sesi temujanji, dari segi dasar dan juga teknikalnya. Pemeriksa kereta EZsellcar tidak sama dengan yang lain.  Pemeriksa kereta EZsellcar mula aktif berkecimpung dalam pelbagai bidang berkenaan tentang soal kereta, semenjak lebih 20 tahun lagi. Itulah sebabnya keunikan platform ini, kerana merekalah orang yang betul bagi tugas yang betul.3-2

8) SAYA LOG IN MASUK WEBSITE YANG LAIN, MEREKA HANYA MINTA SAYA ISI NOMBOR TELEFON DAN DISURUH TUNGGU 2 HARI, KENAPA MEREKA TAK BAGITAU SEGERA TENTANG HARGA JUAL?

Platform atau website lain tidak ada ‘Data’. Maksudnya mereka beroperasi dan berinteraksi dengan anda tanpa data yang ikhlas. Kebanyakan model popular di pasaran used car domestik sekarang akan diberi input harga segera dalam talian EZsellcar. Anda hanya perlu memilih dengan tepat model kereta anda bagi mendapatkan harga tersebut secara segera.. Sistem semak harga secara otomasi ini merupakan hasil daripada kajian dan tinjauan terhadap pasaran market kereta semasa yang rumit yang dijalankan oleh EZsellcar. Pelbagai modal dan jentera telah dikerah dan dilabur untuk menjanakan sistem semak tersebut. Ini menunjukkan kesungguhan dan keikhlasan EZsellcar dalam bidang jual beli kereta, berbanding dengan yang lain. Malah anda boleh dapati bahawa model kereta yang dipaparkan dalam EZsellcar.my jauh lebih nyata dan senang difahami sesama Rakyat Malaysia sekalian. Kerana inilah platform yang ditubuhkan oleh orang Malaysia berdasarkan keadaan semasa market di Malaysia, dan ianya untuk seluruh pengguna Malaysia.

 

KESIMPULAN DALAM SEDIKIT BAHASA INGGERIS:

“…….In the simplest of terms, we are the trusted licensed platform that pays cash for cars instantly and we do it quickly on the spot without hesitation. When you are searching ‘sell my car’ on the internet examining through the various unknown websites, their promises and arduous buying processes, we hope to be a beacon of light offering something different. Yes, a fast enough, dare we say the easiest service to sell your car. Selling a car shouldn’t be a burden. It should be a safe, stress free, risk free and hassle free process and we are confirm and certain that we make that available to anyone simply looking for cash for their car on the spot…….”